Så fungerar avläsningen

El- och fjärrvärmemätarna är fjärravlästa

Du som är elnätskund i Linköping och Katrineholm har en fjärravläst elmätare. Det innebär att du alltid kommer att få en elräkning som baseras på din verkliga elanvändning. Den fjärravlästa mätaren skickar information om din elanvändning direkt till oss istället för att vi kommer hem till dig och läser av mätaren manuellt. Om du vill, kan du fortfarande kontrollera din användning via displayen på mätaren.

Vattenmätaren läsar du själv av

Du som bor i villa läser själv av din mätarställning och rapporterar in den till oss. Vi rekommenderar att du läser av din mätarställning och rapporterar in den till oss minst en gång per år. Då vet du att du betalar för rätt vattenförbrukning, eftersom din avgift är beroende av vilken mätarställning du angett.

Rapportera vattenmätarställning

När du läst av din vattenmätare finns det flera olika sätt att rapportera in mätarställningen:

Via Mina Sidor

Klicka på "Logga in" högst upp på tekniskaverken.se och gå sedan in på Mina Sidor. På startsidan på Mina sidor hittar du "Registrera mätarställning", som ser ut så här:

Sedan april 2016 har vi en ny inloggningsfunktion på tekniskaverken.se, läs mer.

Via e-post eller mms

Ta en tydlig bild på mätardisplayen. Var noga med att få med V-numret som sitter på en lapp i anslutning till din mätare, till exempel i locket. Om du inte kan hitta ett V-nummer, ange istället namn och adress. Skicka bilden via e-post till lagermatteknik@tekniskaverken.se eller via mms till 0706-24 73 98.

Via avläsningskort

Fyll i det avläsningskort som vi skickar ut med jämna mellanrum och posta det till oss.

Hjälpte denna information dig? Nej