Anmäl flytt

Anmäl ut- och inflytt

Anmäl din ut- och inflytt samtidigt när du flyttar inom våra nätområden

Anmäl inflytt

Vi hjälper dig ta med dina befintliga avtal eller teckna nytt hos oss

Anmäl utflytt

Vi hjälper dig avsluta de avtal som är kopplade till adressen du bott på

Vad ska man tänka på?

Välj hur du ska flytta så hjälper vi dig med det du behöver tänka på.

Jag flyttar från:
Jag flyttar till:

Se över dina tjänster

Är du ny i stan, flyttat till villa för första gången eller kanske till din första egna lägenhet? Då är det viktigt att du ser över dina avtal med oss. 

Bredband från Utsikt Bredband

Med bredband via fiber från Utsikt Bredband kan du beställa snabba, säkra och prisvärda bredbandstjänster som internet, TV och telefoni från flera leverantörer.

Elnät och elhandel

Det är vi som ansvarar för elnätet i Linköping. Anmäl din flytt till oss så ser vi till att det finns el när du flyttar in. Sedan väljer du själv elleverantör. Bixia levererar förnybar och lokalt producerad el och du kan vara med och bidra till en hållbar framtid.

Fjärrvärme

Att värma ditt hus med fjärrvärme är enkelt, tryggt och bekvämt. Värms inte ditt nya hus med fjärrvärme? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Sophämtning

Kontakta vår Kundservice och beställ ett avfallsabonnemang så kommer vi och tömmer din soptunna. I Linköping hämtar vi ditt hushållsavfall varannan vecka. I din soptunna kastar du både hushållssoporna och den gröna påsen. Kom ihåg att knyta dubbelknut på påsarna. Du kan se vilken dag vi hämtar ditt avfall på Mina sidor eller i Tekniska verkens app.

Vatten och avlopp

Det är vi som levererar rent och friskt vatten till din kran. När du flyttar in i ditt nya hem har du vatten i kranen och du kan spola på toaletten. Men se till så du anmäler din flytt till oss så vi kan ordna ditt vattenavtal.

Rensa och städa

Vi vet att städa inte den roligaste uppgiften när det är dags att flytta. Men vi kan hjälpa till att göra den lite lättare. 

Hyr container

När du flyttar kan du behöva rensa ut gamla saker som måste kastas. Då är ett smidigt sätt att hyra en container. Hör av dig till oss så hjälper vi till med det.

Hitta till återvinningscentralen

I Linköping har vi tre återvinningscentraler där du kan lämna allt från soffor till trädgårdsavfall. Att besöka återvinningscentralerna kostar inget extra, det ingår i ditt ordinarie abonnemang för sophämtning.

Sortera ditt avfall

När du flyttstädar hittar du säkert saker du inte vill ha kvar, men hur ska de sorteras? I vår sorteringsguide får du svar på hur saker du behöver bli av med ska sorteras.

Beställ Kärltvätt

Är din soptunna smutsig och luktar illa? Då behöver den en ordentlig rengöring. Av oss kan du beställa en effektiv och miljövänlig tvätt av ditt sopkärl.

Anmäla flytt

När du ska flytta kan det vara tryggt att veta att vi hjälper dig med dina avtal hos oss. Du kan ta med dig ditt befintliga elavtal eller teckna ett nytt med oss.

Anmäl ut- och inflytt

Anmäl din ut- och inflytt samtidigt när du flyttar inom våra nätområden. Vi hjälper till att flytta med dina avtal till ditt nya hem.

Anmäl inflytt

Ska du flytta hit till stan? Välkommen! Anmäl till oss när du flyttar in så hjälper vi dig att ta med dina befintliga avtal eller teckna nytt.

Anmäl utflytt

Ska du flytta ifrån vårt nätområde? Vi hjälper dig avsluta de avtal som är kopplade till adressen du bott på.

Adressändring och eftersänd post

Kom ihåg att adressändra när du flyttar så din post kommer rätt. Adressändring gör du lättast på adressändring.se eller Skatteverkets webbplats.

Hemförsäkring

När du flyttar behöver du ta med dig din hemförsäkring. Kontakta ditt försäkringsbolag och se till så din hemförsäkring börjar gälla för din nya adress när du flyttar in.

Vid inflytt

Om du inte redan innan inflytt bekantat dig närmare med huset så är det dags nu. Ta reda på var mätare sitter, när soporna hämtas och vad du som fastighetsägare ansvarar för. 

Var sitter mätarna?

Om du skulle drabbas av ett avbrott så är det viktigt att veta var proppskåpet, vattenmätaren och fjärrvärmecentralen finns, så att vi snabbare kan felsöka och hjälpa dig. Vattenmätaren sitter där vattenrören kommer in i ditt hus. Oftast hittar du vattenmätaren i källaren, i ett förråd eller vid en undercentral i fastigheten. Elmätaren kan vara placerad på lite olika ställen i huset. Det vanligaste är att de sitter placerade i ett elskåp på ytterväggen av ditt hus. Värms huset av fjärrvärme så hittar du oftast fjärrvärmecentralen i källaren, i ett tvättrum eller större badrum.

När hämtas soporna?

Ett sopkärl ska finnas vid huset när du flyttar in, antingen från den tidigare ägaren eller ett nytt som du fått vid avtalstecknande om huset är nybyggt. Soporna hämtas varannan vecka. Använd länken för att få reda på när vi hämtar hos dig.

Rapportera din vattenmätarställning

Du läser själv av din mätarställning och rapporterar in den till oss. Vi rekommenderar att du gör det direkt när du flyttar in och sedan minst en gång per år. Då vet du att du betalar för rätt vattenförbrukning, eftersom din avgift är beroende av vilken mätarställning du angett.

Välkommen till oss

Vi är glada över att ha dig som kund och lovar att vi kommer att göra vårt yttersta för att du ska känna dig riktigt nöjd med oss!

Kundservice och felanmälan

Vi finns för dig. Vi besvarar dina frågor om våra tjänster via telefon, e-post eller i våra sociala kanaler. Du kan också besöka oss på Brogatan 1 i Linköping. Vi har öppet helgfria dagar, måndag-torsdag 8-17 och fredagar 9-16. Välkommen!

Enkelt och bra för miljön med digital faktura

När du väljer ett digitalt betalningsalternativ får du ett smart och tryggt sätt att betala dina fakturor. Samtidigt som du hjälper till att spara naturens och våra gemensamma resurser. Du anmäler att du vill ha e-faktura, e-postfaktura eller autogiro i din internetbank.

Ladda ner vår app

Med vår app kan du enkelt hålla koll på när soptunnan ska ställas ut. Du får också statistik över hur mycket du slänger jämfört med snittet i Linköping, och kan utföra beställningar och göra felanmälningar.

Prata med oss i sociala medier

På vår Facebook-sida kan du ställa frågor, se lediga jobb, se nyheter och få tips. Vi lägger även ut driftinformation vid större avbrott.

Se vad du använder på Mina sidor

På Mina Sidor, som du når genom att logga in högst upp på sidan, kan du på ett enkelt sätt få en bild över dina tjänster hos oss, följa din användning och få statistik över den, se fakturor och avtal samt hantera kundärenden. Första gången du loggar in använder du ditt personnummer och lösenordet är dina fyra sista siffror i personnumret. Därefter får du välja ett nytt lösenord och koppla det till en e-post. På så vis blir din inloggning säkrare och du kan enkelt byta lösenord framöver.

Tips och övriga tjänster

När du har bott in dig ett tag och kommit i ordning har du säkert också hunnit upptäcka hur saker fungerar. 

Avfallstjänster

Om du har ett kärl som inte är anpassat för ditt hushålls behov kan du välja att ändra ditt abonnemang. Du kan ha ett eller flera kärl. Vi erbjuder också hämtning av trädgårdsavfall i kärl. Ett enkelt och smidigt sätt att bli av med det du rensat bort i trädgården.

Har du pool?

Har du en utomhuspool så kan vi ordna med påfyllning och tömning av vattnet. Och vill du förlänga badsäsongen maximalt rekommenderar vi att du värmer vattnet med fjärrvärme.

Fjärrvärme-tjänster

Skötseln av fjärrvärmecentralen är i stort sett obefintlig. Du behöver oftast inte göra mer än att kontrollera trycket i systemet och fylla på vatten ibland om det behövs. Har du nyligen köpt ett hus som har fjärrvärme som uppvärmning är det en god idé att boka ett informationsbesök.

Egen elproduktion

Intresset för småskalig elproduktion ökar samtidigt som ny förenklad teknik gör det möjligt för fler att producera egen el. Produktionen sker oftast i små solcellsanläggningar. Som elnätsföretag är vi positiva till egenproduktion av el och vårt mål är att underlätta för alla som vill bli småskaliga elproducenter.

Ska du gräva nära ledningar?

Om du ska gräva på tomten behöver du att ta reda på om det finns några ledningar i marken. Eftersom ledningarna i marken förser samhället med värme, kyla, el och kommunikation är det viktigt att de inte skadas. Vi kan också hjälpa dig om du ska fälla träd nära luftburna elledningar.