Tekniska verken har tecknat avtal med ASM Foods i Mjölby

Pressmeddelande
09 februari 2021 14:00
I början av året har ett avtal signerats som innebär att Tekniska verken-koncernen kommer att leverera både fjärrvärme och el till ASM Foods AB i Mjölby. Man kommer också att ta hand om avfall från produktionen. Avfallet kommer att levereras som substrat till biogas och man kommer även ta hand om företagets övriga avfall, samt farligt avfall.

ASM Foods har två fabriker på anläggningen i Mjölby där man tillverkar ingredienser till livsmedels- och mejeriindustrin, framförallt sylt- och chokladprodukter till glass, bakverk och konfektyr.

Uppvärmning av fastigheterna kommer att ske med fjärrvärme som utvinns ur avfall som inte längre går att återbruka och återvinna.

- Vi ser fram emot att samarbeta med ASM, det betyder att vi tar ytterligare ett kliv i rätt riktning i vårt arbete att bygga världens mest resurseffektiva region. Men det kan vi bara göra tillsammans med de som bor och verkar i regionensäger Niklas Frisell, Key Account Manager på Tekniska verken / Mjölby-Svartådalen Energi (MSE).

Avtalet innefattar även en överenskommelse om löpande gemensamt arbete gällande effektivisering och utveckling i hanteringen av de olika delarna i avtalet med Miljö i fokus.

- Ett hållbart samhälle bygger på cirkuläritet, och vi måste alla bli mycket bättre på att jobba med det. Samarbetet med ASM innebär också att det finns framtida funderingar på att använda sig av lokalproducerad biogas tillverkad av eget avfall från produktionen, säger Niklas Frisell.

För mer information kontakta gärna:

Niklas Frisell, Key Account Manager, Tekniska verken i Linköping/MSE, 
0142 - 855 96 
niklas.frisell@mse.se

Lars Davidsson, ASM
0142-891 40 
lars_davidsson@barry-callebaut.com