Ändrade rutiner på Vika

Pressmeddelande
03 april 2020 09:57
Coronaviruset gör att många tillbringar mycket tid hemma, och passar då på att städa ur sina skrymslen och rensa i trädgården. Det märks tydligt på Vika återvinningscentral, dit många nu kommer med sitt avfall. Men med Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer är det viktigt att begränsa besöken dit, och bara åka om det verkligen är nödvändigt.

När det gäller återbruksmaterial så är det inte troligt att loppisen i maj kan genomföras, och för att det inte ska svämma över på Vika uppmanas alla kunder att vänta med att lämna in saker nu, om det inte finns ett akut behov på grund av exempelvis ett dödsbo. 

- Det känns verkligen tråkigt att vi måste be våra kunder att vänta med att lämna sina saker till loppisen. Vi hoppas av många anledningar att den här situationen lättar snart, och att vi till dess kan hjälpas åt och spara på det vi har hemma för att lämna längre fram, säger Anders Lindberg, affärsenhetschef  på Vika avfallsanläggning i Katrineholm.

Många som har städat ur sina skrymslen hemma, eller rensat i trädgården kommer också till Vika återvinningscentral med avfallet. Folkhälsomyndigheten har meddelat att var och en i Sverige har ett ansvar att förhindra spridning av covid-19. För att begränsa spridning bör alla hålla avstånd till varandra, både inom- och utomhus på platser där människor samlas. Det är därför viktigt att undvika trängsel och visa omtanke om personal och andra besökare, genom att hålla avstånd till varandra under besöket på återvinningscentralen.

- För att kunna ha öppet på Vika krävs att varje person själv tar ansvar och funderar på om det verkligen är nödvändigt att åka iväg med sitt avfall just nu. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att hålla avstånd, och då är det viktigt att inte för många kommer hit samtidigt. Om man absolut måste åka så uppmanar vi till att besöka oss under vardagar för att minska belastningen på lördagen, så inte alla kommer på helgen, säger Anders Lindberg.

Har man barn med sig vid besöket är det bra om de väntar kvar i bilen. 

Tekniska verken följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och vid symptom på förkylning och influensa ska inte återvinningscentralerna besökas

För mer information kontakta gärna:
Anders Lindberg, affärsenhetschef Vika avfallsanläggning, Tekniska verken
0150-579 01
anders.lindberg@tekniskaverken.se