Energistrateger som tar höjd för framtiden

Energistrateger som tar höjd för framtiden

Företag/Avdelning: Teknik och system
Plats: Linköping
Ansök senast: 2019-08-31
Anställning: Tillsvidareanställning
Befattning: Medarbetare/anställd
Antal tjänster: 2
Sök jobbet

Som medarbetare på Tekniska verken är du en viktig del av vår vision - att bygga världens mest resurseffektiva region. För att lyckas måste vi våga tänka innovativt och utveckla nya, smartare lösningar. Totalt är vi cirka 900 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värdeord, drivande, positiva och trovärdiga. Vi tycker att det är viktigt att vår arbetsplats speglar samhället och värdesätter därför en jämn könsfördelning och mångfald i rekryteringsprocessen.

Vårt erbjudande 
Vi hjälper våra kunder att säkra leveranser av energi genom att arbeta med utvecklingen av våra framtida energisystem, deras utbyggnad och anpassning till kommande förutsättningar av regionala energisystem. Du kommer jobba ihop med de övriga på avdelningen Energisystem i den koncerngemensamma funktionen Teknik och System, och vi utökar nu avdelningen med ytterligare två personer. Vi söker en person som jobbar mer mot elhandel och en person som mer ska jobba med energistrategiska och energisystem frågor. Båda rollerna är till stöd för koncernens affärsområden och staber inom sitt specialistområde. 

I arbetet för energistrateg energisystem ingår följande arbetsuppgifter:
• Att göra energiberäkningar såväl för oss internt som för vår räkning externt.
• Att arbeta med omvärldsbevakning och påverkan.
• Att vara ett stöd till koncernens affärsområden och staber i energisystemfrågor.
• Att göra beräkningar, analyser och ta fram underlag för beslut, till exempel lönsamhetsberäkningar, investeringsunderlag, analys av kunders energisystem, samt beräkningar, analyser och underlag vid försäljning eller förvärv.
• Att analysera och arbeta med påverkan inom relevanta områden, så väl i branschen, nationellt som inom EU.

I arbetet för energistrateg elhandel ingår följande arbetsuppgifter:
• Att genomföra elhandel enligt vår elhandelspolicy och hantera olika elhandelsportföljer.
• Att genomföra affärer med el inom ramen för vår elhandelspolicy och avtalsunderlag.
• Omvärldsbevakning.
• Att vara ett stöd till affärsområden och staber i elhandelsfrågor.
• Att göra beräkningar, analyser och underlag för beslut, samt uppföljningar av gällande avtal.

Vem är du?
Som person är du självständig och har förmåga att strukturera ditt arbete utifrån uppsatta tidsramar, du uppskattar att vara med och påverka. För att lyckas som energistrateg är du noggrann och analytisk. Du har relevant högskole- eller civilingenjörsexamen. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter är meriterande, men inget krav. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och färdigheter, samt på de sätt som du kan komplettera vårt befintliga team. 

Ange i din ansökan vilken av rollerna du är intresserad av, eller om du kan tänka dig båda.

Vill du veta mer?
Är du intresserad av tjänsten och vill ha mer information, välkommen att kontakta Anders Moritz, avdelningschef Energissystem, telefon 013-20 81 74. Facklig information lämnas av Henrik Kruuse af Verchou, Akademikerföreningen, 013-20 83 56, Carina Norberg, Unionen, 013- 20 92 46 eller Andreas Berlin, SEKO, 013 -20 92 18. 
Ansvarig för rekryteringsprocessen är Johan Pettersson Rajer, rekrytering och employer brandingspecialist, 013-20 81 51. 

Sommartider!
På grund av semestrar och ledighet har vi svårt att besvara frågor rörande denna tjänst fram till 12 augusti, efter det är du varmt välkommen att höra av dig med dina frågor. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2019-08-31.

Läs också gärna mer om hur det är att jobba hos oss på tekniskaverken.se/hososs

Kontaktperson

Ansök redan idag, eller få mer information genom att kontakta

Johan Pettersson Rajer
rekrytering och employer brandingspecialist
johan.petterssonrajer@tekniskaverken.se

Anders Moritz
Avdelningschef Energisystem
anders.moritz@tekniskaverken.se

Sök jobbet
Hjälpte denna information dig? Nej