Examensarbete - Att skapa och styra en högt digitaliserad verksamhet

Examensarbete - Att skapa och styra en högt digitaliserad verksamhet

Företag/Avdelning: Tekniska verken i Linköping AB
Plats: Linköping
Ansök senast: Snarast
Anställning: Examensarbete/Uppsats
Befattning: Projektarbete
Antal tjänster: 1
Sök jobbet

Som medarbetare på Tekniska verken är du en viktig del av vår vision - att bygga världens mest resurseffektiva region. För att lyckas måste vi våga tänka innovativt och utveckla nya, smartare lösningar. Totalt är vi cirka 900 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värdeord, drivande, positiva och trovärdiga. Vi tycker att det är viktigt att vår arbetsplats speglar samhället och värdesätter därför en jämn könsfördelning och mångfald i rekryteringsprocessen.

Bakgrund 

Tekniska verken har under en lång tid genomgått en omvandling mot digitaliserade och automatiserade processer och i dagsläget står vi inför spännande utmaningar. Vi har tagit steget mot robotiserade processer och det kommer att påskynda vår utveckling mot automatiserade arbetsmetoder.

Tillsammans med CGI, Knowit och Propia har vi tagit fram ett utvecklingspaket. Nu behöver vi hjälp att kartlägga exempelvis hur robotiserade processer, AI och den nya tekniken påverkar våra verksamheter och vår koncern i såväl stort som smått.

 

Vårt erbjudande

En av de stora utmaningarna vi ser är förvaltningen av våra robotiserade processer.  Det kan handla om hur gränssnitten bör hanteras och underhållas samt vilka krav som ställs på oss som organisation. Ett av målen med projektet är att få fram vilka krav som ställs på hur IT och verksamheterna ska samverka på bästa sätt för att hantera våra robotar så de tjänar det syfte som är tänkt. Samtidigt är det självklart viktigt att vi behåller kompetens kring våra processer inom såväl verksamhet som IT-funktion och på så sätt kan fortsätta ha en stadig framfart i vår utveckling.

Inom Tekniska verken arbetar vi med pm3 som förvaltningsmodell och den kommer att vara utgångspunkten i examensarbetet. Vi samverkar med CGI, Knowit och Propia och ni kommer att samarbeta med deras examensarbetare för att vi tillsammans ska få till en röd tråd mellan samtliga delar i utvecklingspaketet. 

 

Vilka är ni?

Främst söker vi er två som läser Industriell ekonomi med masterprofilen digitalisering och management, Masterprogrammet i IT och Management eller motsvarande masterutbildningar inom området IT och management.

Vi ser att ni har en god samarbetsförmåga, är kommunikativa och har förmåga att se såväl operativa detaljer som övergripande strategiska perspektiv. Självklart lever ni upp till våra kärnvärden drivande, positiv och trovärdig i såväl interna som externa kontakter och har ett genuint intresse av att hjälpa oss bygga världens mest resurseffektiva region.

 

Vill ni veta mer?
Vill ni veta mer om examensarbetet är ni välkomna att kontakta Chef för systemförvaltning, Daniel Skof, 013-20 83 57 eller daniel.skof@tekniskaverken.se

 

Välkomna med er ansökan!

Ni söker examensarbetet genom att skapa en profil där bådas CV och personliga brev bifogas. Vi arbetar med en löpande urvalsprocess så skicka gärna in er ansökan så snart som möjligt.

Kontaktperson

Ansök redan idag, eller få mer information genom att kontakta

Daniel Skof
Chef Systemförvaltning
tfn (+46) 013208357

Sök jobbet
Hjälpte denna information dig? Nej