Vinterljus 2019

Tekniska verken är en av samarbetspartnerna till Vinterljus 2019. Evenemanget pågår 13-26 december och årets tema är rörelse.

Vinterljus 2019 är ett samarbete mellan Linköpings kommun, Tekniska verken och Visit Linköping & Co. Vinterljus (tidigare Novemberljus) startade år 2005 som ett sätt att uppleva staden i ett nytt ljus. Med ljussättningarna blir staden vackrare, säkrare och tryggare. Efter tre års uppehåll är nu Vinterljus tillbaka. Invigningen sker på Stora Torget i Linköping den 13 december och evenemanget pågår fram till 26 december.

Tema rörelse

Temat för årets Vinterljus är ”rörelse” – ett tema som konstnärer och kreatörer har fått tolka fritt. Konstnärerna kommer bland annat från Slovenien, Frankrike, Spanien, Portugal och USA, men även lokalt från Linköpings konstnärsförening och Tekniska verkens egna ljusdesigners.

Här upplever du Vinterljus

vinterljuslinkoping.se finns en karta och beskrivning om alla ljusinstallationer.

Tekniska verken bidrar med tre installationer

Förutom att Tekniska verken sköter anslutningen och underhållet av hela Vinterljus, så kommer vi även att designa tre installationer. Två av installationerna kommer att bli permanenta och fortsätta lysa upp Linköping efter evenemangets slut. 

Lugnets hamn, Biskopsgården

Likt våra nyckfulla drömmar, pulserar ljuset slumpmässigt fram längs Rosengången. Stig in och låt dig vägledas av ljuset och se rosorna fylla drömmarnas korridor.

Hjälpte denna information dig? Nej