Grävarbete på Apotekaregatan

Tekniska verken planerar att förnya sina ledningar för fjärrvärme, dricksvatten och el i Apotekaregatan. Grävarbetet startade i augusti, vecka 32, och vi räknar med att vara klara i början av november om allt går som planerat.

Gatan är avstängd för biltrafik

Under arbetets gång kommer gatan vara avstängd för biltrafik från Trädgårdsgatan till Torggatan. Från den 10 augusti är gatan även avstängd för cyklister. Det kommer fortfarande vara möjligt för gående att ta sig fram till fastigheterna.  

  • Den blå linjen visar vilken del av gatan som är avstängd.
  • Den röda linjen visar vilken väg du kan ta istället.

Minskad risk för framtida driftstörning

Ledningarna är gamla och byts ut för att minska risken för framtida driftstörningar. Under slutet av året kommer Linköpings kommun att börja göra i ordning gatan, och därför passar vi på att göra alla våra arbeten nu för att inte behöva riva upp gatan igen senare.

Vi kan behöva stänga av vattnet

Vi kommer att behöva stänga av vattnet i kortare perioder. Om du blir berörd av detta får du ett meddelande via lapp i brevlådan. Vattnet kan vara missfärgat efter en avstängning. Missfärgningen är ofarlig och försvinner normalt om du spolar vatten kraftigt i någon av kranarna i byggnaden. Tvätta inte vittvätt när vattnet är missfärgat.

Nyhetsbrev - vad händer just nu?

Anmäl dig gärna till nyhetsbrevet så får du uppdateringar kring arbetet varje vecka.

Läs det senaste nyhetsbrevet

 

Hjälpte denna information dig? Nej