OBS! Detta pressmeddelande är äldre än sex månader och därför kan eventuella kontaktpersoner, bolagsnamn, länkar och annan liknande information vara inkorrekt.

PRESSMEDDELANDE
Linköping 30 mars 2012
tekniska-verken.png

Under påskveckan är det dags att börja sortera matrester

Nu har de allra flesta i Linköping, Motala och Vadstena fått ett startpaket för att kunna börja sortera sina matrester. Och nästa vecka är det dags att börja slänga matresterna i den gröna påsen.

Den optiska sorteringsanläggningen som byggs på Gärstad kommer att vara klar för provdrift i mitten av april. Anledningen till att insamlingen av gröna påsar börjar tidigare är att det måste finnas material till provdriften.

- Eftersom vi tömmer sopkärlen varannan vecka för villor och varje vecka för flerfamiljs-hus så kommer det av naturliga skäl dröja ett tag innan vi får in gröna påsar, säger Linda Genander, kommunikatör och verksamhetsutvecklare Tekniska Verken. För att anlägg-ningen ska kunna trimmas in på bästa sätt så måste vi ha en viss mängd gröna påsar.

Det är viktigt att tänka på att knyta ihop den gröna påsen ordentligt med dubbelknut. Samma sak gäller övriga soppåsar. Lösa föremål kan orsaka problem i sorteringsanlägg-ningen och då kommer matresterna inte till nytta som biogas.

- Det känns roligt att komma igång med sortering och insamling av matrester, säger Linda Genander. Att producera biogas och biogödsel av matresterna är en viktig länk i kedjan för att både förbättra miljön och klimatet.


För mer information, kontakta gärna:
Lars Peterson, avdelningschef, Tekniska Verken, tel 013-20 82 18
Jens Lövgren, miljösamordnare Motala kommun, tel 0141-22 51 37

Sidans kategorier och etiketter

Vad är detta?

Presskontakter

Presskontakt
013-20 91 40

Frågor & svar