OBS! Detta pressmeddelande är äldre än sex månader och därför kan eventuella kontaktpersoner, bolagsnamn, länkar och annan liknande information vara inkorrekt.

PRESSMEDDELANDE
Linköping 16 mars 2012
tekniska-verken.png

Samarbete om återvinning ger Linköping ett klädbibliotek

En utställning om mode och återvinning är ett nytt led i samarbetet mellan Tekniska Verken och Östergötlands museum. Ett spännande inslag är ett klädbibliotek där besökarna kan låna kläder, enligt samma princip som ett vanligt bibliotek.

Just nu pågår insamlingen till klädbiblioteket på Tekniska Verkens återvinningscentraler, Ullstämma, Gärstad och Malmen. I ett speciellt insamlingskärl kan man skänka hela och rena kläder. Kläderna kommer att finnas för utlåning under tiden för utställningen ”Vin-tage – Mode & Minne” som pågår från april fram till september 2012. Tekniska Verken kommer också att bjuda alla skolor i Östergötland på kostnadsfria visningar av utställ-ningen med fokus på miljö och återbruk under vecka 19. Här gäller principen först till kvarn.

- Genom samarbetet vill vi uppmuntra till återanvändning och på så sätt bidra till att spara resurser som skulle ha gått till att nyproducera, säger Marie Aktö, marknadsförings- och kommunikationschef, Tekniska Verken. Gensvaret har varit positivt redan från början med insamlingskärl som snabbt blivit fyllda. Vi hoppas att få in kläder för alla åldrar och att många ska hitta till klädbiblioteket för att låna och inspireras.
Insamlingskärl till klädbiblioteket finns, förutom på återvinnnigscentralerna, i receptio-nen på Östergötlands museum. Gratis visning av utställningen för allmänheten sker i samband med vernissagen den 22 april 2012.

För mer information, kontakta gärna:
Marie Aktö, marknadsförings- och kommunikationschef, Tekniska Verken, tel 070-308 55 83

Sidans kategorier och etiketter

Vad är detta?

Presskontakter

Presskontakt
013-20 91 40

Frågor & svar