Nyheter

IMG_0211.JPG

Nu har arbetet med den 6,5 km långa fjärrvärmeledningen mellan Linköping och  Linghem dragit igång, och den beräknas vara klar i början av 2016.

Glasalsutsattning-2014.jpg

Under måndagen var det dags för den årliga utplanteringen av ålyngel i Stångåns vattensystem.

f4xwkyasgkrgf86d5ll3mh1qu8z3szp.jpeg

Tekniska verken finns på plats som delarrangör av seminariet Regional Energi och som talare i andras seminarier under Almedalsveckan på Gotland. Missade du seminariet går det bra att se klipp här på vår webb.

Gumpekulla_sommar_004_140828_HR.jpg

Svensk Biogas har gjort en internutredning med anledning av olyckan den 5 maj, då en gastank i en taxibil exploderade efter avslutad tankning. Utredningen visar att olyckan inte berodde på något tekniskt fel eller någon brist i tankstationen.

Mattias Philipsson, Vd Svensk Biogas, kommenterar: I tisdags, den 5 maj, inträffade en olycka vid ett av Svensk Biogas tankställen i Linköping. Det var en av gastankarna i en personbil som exploderade efter avslutad tankning. Vi på Svensk Biogas beklagar djupt det inträffade och är glada över att föraren klarade sig med mindre skrubbsår som följd.

166107706.jpg

Sedan i höstas kan våra kunder enkelt och snabbt få svar på sina frågor via vår chatt här på hemsidan. Den har redan hunnit bli väldigt uppskattad, runt 60 personer väljer att kontakta oss den vägen varje dag. Frågorna kommer från privatpersoner, företag och olika institutioner, men även från utlandet och de kan handla om allt mellan himmel och jord. De mest återkommande frågorna är de som rör sortering -var man ska lämna olika produkter och våra öppettider. Det kan också handla om förfrågningar om studiebesök, elavtal och flyttanmälningar. - Besökare på chatten är väldigt nöjda efter att ha använt funktionen. De är imponerade över den snabba service som de får, berättar Johanna Svensson som är segmentsansvarig för privatkund. Våra kunder kan nu kontakta oss via Facebook, e-post, Mina sidor, telefon och chatten på vår webb, och i det publika kundforumet för frågor & svar. Välkommen med dina frågar du också!

Våren 2016 kommer landets första fullskaliga reningsanläggning för läkemedelsrester i avloppsvattnet stå klart vid Nyvkarns avloppsreningsverk i Linköping.

Det har konstaterats att bakterier, pneumokocker, har drabbat några av de byggnadsarbetare som jobbar för våra underleverantörer på bygget av Lejonpannan.

Idag träffades Tekniska verkens vd Anders Jonsson, fastighetschef Håkan Johnsson och Frasse Fransson som representerar Flatlanders Hot Rod Club, för att diskutera bilträffarna som varje sommar arrangeras i Nykvarnsparken i Linköping.

Tekniska verken i Linköping tar stort grepp i frågan gällande läkemedelsrester i avloppsvattnet. De substanser som binder in i slammet kommer i slutänden hamna på åkermarken och här har man nu tittat på sätt att ytterligare behandla slammet för att minska resterna från läkemedel och andra organiska föreningar.

Sidans kategorier och etiketter

Vad är detta?

Presskontakter

Presskontakt
013-20 91 40

Frågor & svar