Nyheter

IMG_0294.JPG

Corren har besökt Vallastaden för att se Tekniska verkens unika infrastrukturlösning. Linköpings kommuns satsning på en helt ny stadsdel är en utmaning som drivs framåt av nytänkande  och innovationer.

Vinnare-Navitas.JPG

Idag besökte vi Linköpings Universitet och Navitas som den här veckan firar 5-års jubileum.

Egon har nu blåst vidare och med facit i hand konstateras att Tekniska verken klarade att hålla en hög servicenivå gentemot kunderna.

Fem företagsledare bjuder in till samtal för ett hållbart, ekonomiskt starkt och attraktivt Sverige .

klasse.jpg

Linköping är en av 15 städer som gick till final i den internationella miljötävlingen The Guangzhou International Award for Urban Innovation. Över 150 städer skickade in bidrag till tävlingen. 

Linköping är bäst i Skandinavien på bredband. Det är telekomföretaget Telenor som har gjort en omfattande undersökning av de 43 största kommunerna i Sverige, Danmark och Norge. I en sammanvägning av att erbjuda fasta fibernät, mobila nät och digitala tjänster kommer Linköping på första plats i hela Skandinavien. 

Tekniska verkens Stellan Jacobsson är inbjuden av Business Sweden (tidigare Exportrådet och Invest Sweden) som huvudtalare på en konferens i Prag. På agendan står en rad frågor kopplade till avfall och återvinning. Eftersom Linköping gjort sig ett namn kring att tillhöra de bästa på området finns det en nyfikenhet på vad som går att lära av oss.

Stad-i-Ljus-utan-text.jpg

Tekniska verken är en del av den nya ljusfestival ”Stad i ljus” som anordnas den 27-30 november i centrala Katrineholm. Vi installerar en temporär ljusinstallation på Arkaden på torget.

Under slutet av september 2014 blev Storån i Falerum torrlagd kortvarigt. Vissa delar av vattendraget blev helt torrt, men på vissa delar fanns det kvar pooler med stillastående vatten. För att följa upp torrläggningens effekt på vattendragets musslor utfördes en stormusselinventering under oktober. Rapporten från inventeringen säger i korthet följande:

Barn-pa-Oppet-hus-lowres.jpg

Hur går det till när vi omvandlar ditt hushållsavfall till värme och el? Vart tar egentligen de gröna påsarna vägen? Besök Öppet hus på Gärstad så får du se svaren med egna ögon.

Sidans kategorier och etiketter

Vad är detta?

Presskontakter

Presskontakt
013-20 91 40

Frågor & svar