Nyheter

Barn-pa-Oppet-hus-lowres.jpg

Hur går det till när vi omvandlar ditt hushållsavfall till värme och el? Vart tar egentligen de gröna påsarna vägen? Besök Öppet hus på Gärstad så får du se svaren med egna ögon.

vinnare2013.jpg

80 deltagare under 21 timmar ska ge en vinnande lösning på ett verkligt case! Det är Innovation Camp för gymnasieelever, ett arrangemang som drivs av Tekniska verken och Ung företagsamhet i Östergötland. Men vinnarna är egentligen alla som deltar.

Vi har haft en olycklig situation i Storåns vattensystem i Falerum. En åsträcka blev i princip torrlagd vilket lett till att öringar och målarmusslor, båda arter med högt skyddsvärde, har dött. Det är extra olyckligt eftersom länsstyrelsen just nu håller på med ett projekt för att rädda målarmusslan på denna sträcka. Ett mycket viktigt projekt som Tekniska verken sedan tidigare har erbjudit sig att stötta.

Samarbetssymbolen_LiU_TvAB.png

Idag kommer Linköpings universitet och Tekniska verken skriva på ett strategiskt samverkansavtal. Genom detta ska tilltron på fortsatt, förstärkt och långsiktigt samarbete manifesteras och belysas inför morgondagens gemensamma utmaningar.

Skulle din familj vilja vara med på bildreportage till vår kommande höstkampanj för Gröna Påsen och Svensk Biogas? Eller känner du någon familj som vill vara med?

Den 8 augusti mellan kl 10 och 16 kan du träffa Tekniska verken, Utsikt Bredband och Bixia på torget i Katrineholm.

168822677.jpg

Tekniska verken har tillsammans med IVL Svenska Miljöinstitutet startat ett pilotförsök för rening av läkemedelsrester i avloppsvatten. När rester av läkemedel passerar genom människokroppen hamnar de slutligen i vårt avloppssystem där de kan störa miljön för fiskar och andra vattenlevande organismer. Nu testar en pilotanläggning vid Nykvarnsverket i Linköping att rena vattnet med hjälp av ozon.

I helgen hade Veolia i samarbete med Linköpings kommun, Svensk Biogas och Östgötatrafiken bjudit in till Öppet hus för att fira att Kallerstads gasbussdepå fyller tio år. Omkring 500 besökare kom för att bland annat testa att provköra buss, få reda på hur produktionen av biogas går till och de minsta provade lyckan i fiskdammen.

Att tvätta bilen på en biltvätt är jätteviktigt för miljön. Biltvätten har en reningsanläggning för det smutsiga vattnet så att det inte rinner ner i dagvattenbrunnar och vidare ut i vattendragen. Kommande helg har biltvättartema där du får 50 procent rabatt på många biltvättar i Linköping. Passa på att göra bilen vårfin och hjälp oss sprida kunskap om hur vi kan vara rädda om vår miljö. Här ser du vilka biltvättar som är med i kampanjen.

oppet-hus-varen-2014-006.JPG

Närmare 600 personer besökte oss i lördags när vi bjöd in till Öppet hus på Gärstad. Besökarna möttes av ett fantastiskt solsken och var med på flera av våra rundvandringar. Den här gången var det ett stort tryck på familjevisningen av Gärstadverket och Optiska sorteringen. Många besökare berättade glatt hur mycket de hade lärt sig under dagen och att de nu kommer vara mer noggranna med vad de slänger i sina soppåsar.

Sidans kategorier och etiketter

Vad är detta?

Presskontakter

Presskontakt
013-20 91 40