Nyheter

oppet-hus-varen-2014-006.JPG

Närmare 600 personer besökte oss i lördags när vi bjöd in till Öppet hus på Gärstad. Besökarna möttes av ett fantastiskt solsken och var med på flera av våra rundvandringar. Den här gången var det ett stort tryck på familjevisningen av Gärstadverket och Optiska sorteringen. Många besökare berättade glatt hur mycket de hade lärt sig under dagen och att de nu kommer vara mer noggranna med vad de slänger i sina soppåsar.

tradgardskarl_nyponros_narbild_staende_merblommor.jpg

Alla sopkärl ute hos kund kommer att kompletteras med en ny svart ID-bricka då vi byter ut vårt system för viktregistrering.

Klockan 05.19 på torsdagsmorgonen blev södra delarna av Linköping strömlöst under en kort stund. Ett kabelfel orsakade avbrottet som drabbade 7159 kunder. Klockan 05.28 hade alla kunder fått tillbaka strömmen.

1april2014_fodelsedagen-lowres.png

Den är grön och den fyller två år idag. Idag sorterar vi ut cirka 430 000 gröna påsar i månaden och sedan april 2012 har vi sorterat ut över 8 miljoner gröna påsar. Det motsvarar drygt två miljoner mil bilkörning med biogasbil. Eller 509 varv runt jorden. - Det är väldigt roligt att Linköpingsborna tagit till sig Gröna Påsen och blivit riktigt bra på att sortera sitt matavfall. Några positiva effekter vi har sett sedan införandet är att vi halverat mängden onödigt matavfall fram till idag enligt de plockanalyser vi gjort. Positivt för både plånboken och miljön, säger Johan Gustafsson, kundkoordinator inom Tekniska verken.

I normala fall har gastankarna på gasbilar en livslängd på 20 år innan de ska tas ur drift, enligt gällande regler i ECE R 110. Men för gasbilar tillverkade före 2002 så har bil- och gastanktillverkare valt att av säkerhetsskäl ha livslängden på 15 år. De här bilarna börjar närma sig 15-årsstrecket och Transportstyrelsen skickar nu ut brev till respektive bilägare med mer information. Läs mer på Transportstyrelsens webbplats. Tekniska verken konverterade cirka 140 fordon till gas under åren 2003 till 2010. Tankarna var nya när de monterades in, det vill säga de har tillverkningsår 2003 och framåt. Vill du veta mer om just din bil får du kontakta din fordonstillverkare, dennes återförsäljare eller den auktoriserade verkstaden där du bor.

sociala-medier-pojken-sve.jpg

Tekniska verken uppmärksammar Världsvattendagen och vill värna om vårt viktigaste livsmedel – vårt dricksvatten. Rent vatten är inte självklart idag, inte självklart imorgon. Grunden till ett hälsosamt dricksvatten är en ren råvara. Se till att inte smutsa ner våra sjöar, vattendrag eller grundvatten. Var rädd om vårt värdefulla vatten.

SESS-topp100[1].png

Sveriges universitets- och högskolestudenter har röstat fram sina framtida drömarbetsgivare i undersökningen Företagsbarometern.Tekniska verken placerades på plats 64 bland högskoleingenjörer och plats 126 bland civilingenjörerna. Listan för civilingenjörer toppas av Google och bland högskoleingenjörer är Skanska populärast.

Bild_forsta_Elvinn_i_butik.jpg

Nu lanserar Tekniska verken Elvinn i flera av Linköpings större matbutiker. Elvinn gör det enklare för Linköpingsborna att återvinna elavfall och farligt avfall. Skåpet har sex inkasthål för: småelektronik, ljuskällor, batterier och hushållskemikalier. 

Är du intresserad ev energifrågor? Vill du vara med och arbeta för ett hållbart samhälle? Nu tar vi emot anökningar till årets sommarjobb. Sista ansökningsdag är den 16 mars. Här kan du läsa mer och fylla i din ansökan. Välkommen att söka sommarjobb hos oss!

pasenfilm.jpg

Med Gröna Påsens hjälp blir dina matrester biogas och biogödsel. Det enda du behöver göra är att slänga dina matrester i den gröna påsen så tar vi hand om resten. I två nya filmer kan du nu se vad vi gör med påsarna efter att sopbilen hämtat dem.

Sidans kategorier och etiketter

Vad är detta?

Presskontakter

Marie Lorentzon
Informationschef
013-20 83 06
070-339 83 06
marie.lorentzon@tekniskaverken.se

Eva Ankarberg
Marknadskommunikationschef
013-20 82 43
070-377 82 43
eva.ankarberg@tekniskaverken.se