Nyheter

Samarbetssymbolen_LiU_TvAB.png

Idag kommer Linköpings universitet och Tekniska verken skriva på ett strategiskt samverkansavtal. Genom detta ska tilltron på fortsatt, förstärkt och långsiktigt samarbete manifesteras och belysas inför morgondagens gemensamma utmaningar.

Skulle din familj vilja vara med på bildreportage till vår kommande höstkampanj för Gröna Påsen och Svensk Biogas? Eller känner du någon familj som vill vara med?

Den 8 augusti mellan kl 10 och 16 kan du träffa Tekniska verken, Utsikt Bredband och Bixia på torget i Katrineholm.

168822677.jpg

Tekniska verken har tillsammans med IVL Svenska Miljöinstitutet startat ett pilotförsök för rening av läkemedelsrester i avloppsvatten. När rester av läkemedel passerar genom människokroppen hamnar de slutligen i vårt avloppssystem där de kan störa miljön för fiskar och andra vattenlevande organismer. Nu testar en pilotanläggning vid Nykvarnsverket i Linköping att rena vattnet med hjälp av ozon.

I helgen hade Veolia i samarbete med Linköpings kommun, Svensk Biogas och Östgötatrafiken bjudit in till Öppet hus för att fira att Kallerstads gasbussdepå fyller tio år. Omkring 500 besökare kom för att bland annat testa att provköra buss, få reda på hur produktionen av biogas går till och de minsta provade lyckan i fiskdammen.

Att tvätta bilen på en biltvätt är jätteviktigt för miljön. Biltvätten har en reningsanläggning för det smutsiga vattnet så att det inte rinner ner i dagvattenbrunnar och vidare ut i vattendragen. Kommande helg har biltvättartema där du får 50 procent rabatt på många biltvättar i Linköping. Passa på att göra bilen vårfin och hjälp oss sprida kunskap om hur vi kan vara rädda om vår miljö. Här ser du vilka biltvättar som är med i kampanjen.

oppet-hus-varen-2014-006.JPG

Närmare 600 personer besökte oss i lördags när vi bjöd in till Öppet hus på Gärstad. Besökarna möttes av ett fantastiskt solsken och var med på flera av våra rundvandringar. Den här gången var det ett stort tryck på familjevisningen av Gärstadverket och Optiska sorteringen. Många besökare berättade glatt hur mycket de hade lärt sig under dagen och att de nu kommer vara mer noggranna med vad de slänger i sina soppåsar.

tradgardskarl_nyponros_narbild_staende_merblommor.jpg

Alla sopkärl ute hos kund kommer att kompletteras med en ny svart ID-bricka då vi byter ut vårt system för viktregistrering.

Klockan 05.19 på torsdagsmorgonen blev södra delarna av Linköping strömlöst under en kort stund. Ett kabelfel orsakade avbrottet som drabbade 7159 kunder. Klockan 05.28 hade alla kunder fått tillbaka strömmen.

1april2014_fodelsedagen-lowres.png

Den är grön och den fyller två år idag. Idag sorterar vi ut cirka 430 000 gröna påsar i månaden och sedan april 2012 har vi sorterat ut över 8 miljoner gröna påsar. Det motsvarar drygt två miljoner mil bilkörning med biogasbil. Eller 509 varv runt jorden. - Det är väldigt roligt att Linköpingsborna tagit till sig Gröna Påsen och blivit riktigt bra på att sortera sitt matavfall. Några positiva effekter vi har sett sedan införandet är att vi halverat mängden onödigt matavfall fram till idag enligt de plockanalyser vi gjort. Positivt för både plånboken och miljön, säger Johan Gustafsson, kundkoordinator inom Tekniska verken.

Sidans kategorier och etiketter

Vad är detta?

Presskontakter

Presskontakt
013-20 91 40