Pressrum

Tekniska verken-koncernens övergripande ambition är att ha en öppen attityd mot allmänhet, massmedia, myndigheter och samhället i övrigt. Snabb, tillförlitlig och lättillgänglig information ligger helt i linje med våra kunders, våra ägares och företagets eget intresse. Vi har också ett ansvar att vid behov ta egna initiativ när det gäller att föra ut information och att ge media och allmänhet snabb respons i relevanta frågor.

Lördagen den 3 oktober mellan klockan 10.00 och 14.30 bjuder Tekniska verken i Linköping för sjätte året i rad in till Öppet Hus på Gärstad. Nytt för i år är guidade turer till Nykvarns avloppsreningsverk.

Tekniska verken i Linköping och Uponor Infra är båda innovativa företag som med stora kunskaper och engagemang jobbar utifrån det gemensamma målet att göra livet enklare för människor. Vi verkar för att nästa generation ska ha tillgång till rent dricksvatten och att avloppssystemen fungerar även i framtiden. Vi jobbar med infrastruktur som inte syns, men som de flesta tar för given.

Infrakulvert Vallastaden är resultatet av ett innovativt samarbete där all infrastruktur finns under jord i ett och samma rör. Tekniska verken och Uponor Infra som tillsammans utvecklade infrakulvertlösningen för den nya stadsdelen Vallastaden i Linköping, där bo- och samhällsbyggnadsexpo 2017 äger rum, har nu ingått ett samarbetsavtal.

Vi har i dagarna skickat ut prisinformation till våra fjärrvärmekunder. Tyvärr har vårt tryckeri haft problem med kuverteringsfunktionen vilket resulterat i att ett flertal av våra kunder har fått ett tomt kuvert i brevlådan. Vi ber såklart om ursäkt för detta. All information finns att läsa här. 

Tekniska verken-koncernen presenterade idag sin delårsrapport för perioden januari-augusti 2015. Verksamheten uppvisar ett bra resultat och stora investeringar med positiva effekter på miljön.

Idag redovisades Tekniska verken-koncernens första klimatbokslut. Det visar att Tekniska verken i Linköping bidrog till att minska klimatpåverkan med totalt 714 000 ton koldioxid (CO2e) under 2014. Klimatbokslutet är gjort av Profu, ett oberoende forsknings- och utredningsföretag inom energi- och avfallsområdet.

Idag tävlade Linköping, i en av nio regiontävlingar, mot tio andra kommuner i landet om det godaste kranvattnet. Linköping hamnade på en delad tredjeplats, ihop med Stockholm, och fick ett fint hedersomnämnande. Vann gjorde Motala och Katrineholm som nu går vidare till riksfinalen i Stockholm 21 oktober.

Vart femte år arrangerar organisationen Svenskt Vatten en tävling där Sveriges godaste kranvatten utses. I år är drygt 110 kommuner med och slåss om den åtråvärda titeln som Falun innehar sedan senaste tävlingen år 2010. Linköping och Tekniska verken är mycket stolta över kommunens goda dricksvatten och hoppas förstås på vinst i regionfinalen som äger rum i Norrköping 23 september.

På grund av en omstart av vår telefonväxel kommer all telefoni ligga nere cirkaa 20 minuter med start ca kl 20.00.

Arrangemanget #Dinframtid – Arbetsmarknadsdagarna för Linköpings grundskoleelever växer. I år deltar cirka 1500 elever och 104 lärare. 26 olika branscher och företag kommer att ställa ut och berätta om vilka intressanta arbeten de har.

Sidans kategorier och etiketter

Vad är detta?

Presskontakter

Presskontakt
013-20 91 40

Frågor & svar