Frågor och svar

Tjänsten Energikonto kommer att upphöra så det går inte längre att anmäla sig till tjänsten. Befintliga kontohavare får besked om uppsägning per brev.

Vad är Energikontot?

Energikontot är en betalningstjänst som innebär att du på ett enkelt sätt kan jämna ut dina betalningar över året. Som kund till Tekniska verken-koncernen kan du få elhandel, elnät, fjärrvärme, vatten, avfall på energikontot och det går att ansluta till autogiro. Du kan välja att betala ett fast belopp varje månad, eller olika belopp varje månad.

Hur ansöker jag?

Fyll i och skicka ansökningsformuläret under Mina Sidor här på vår webbplats.

Hur sköter jag Energikontot?

Du sköter Energikontot på Mina Sidor på tekniskaverken.se. Där ser du saldo, transaktioner och räntor. Och så kan du justera månadsbeloppet för autogiro.

Hur mycket måste jag betala varje månad om jag väljer lägsta belopp att betala?

Lägsta belopp att betala är minst 100 kr eller 30 % av din totala skuld. Om saldot på ditt konto är -1000 kr blir lägsta belopp att betala 300 kr = 30 % av saldo/skulden.

Hur avslutar jag Energikontot?

För att avsluta kontot måste du säga upp det skriftligen via e-post eller brev. Innan kontot avslutas måste även eventuell skuld regleras. Har du pengar innestående på kontot regleras det med en utbetalning från oss. Därefter får du vanliga fakturor från oss, precis som innan du blev energikontokund.

Kan Tekniska verken avsluta mitt konto?

Om du inte sköter dina betalningar har Tekniska verken möjlighet att avsluta Energikontot. Om vi avslutar ditt Energikonto kommer du därefter att få vanliga fakturor från oss, precis på samma sätt som innan du tecknade Energikontot.

Hur vet jag vilket månadsbelopp jag ska ange?

Titta på årskostnaden på din senast utskickade faktura (antingen på www.tekniskaverken.se på din pappersfaktura eller din e-faktura). Om du väljer att teckna Energikontot under vinterhalvåret är det viktigt att tänka på att inte välja ett för lågt belopp. Ett annat sätt kan vara att du betalar in ett större belopp när du startar Energikontot, och sedan fyller på det med ett fast belopp via autogiro varje månad. Det går också bra att kontakta vår kundservice på 0771-25 26 27, så hjälper vi dig.

Kan jag ha Energikontot fast jag inte vill ha autogiro?

Ja det kan du. Du betalar då det belopp som du själv väljer varje månad. Dock måste du alltid betala lägsta belopp att betala.

Ska jag betala till samma bankgiro som nu jag gör nu?

Nej, vi har ett separat bankgironummer för Energikontot. Det nya bankgironumret är 647-1098. Betalar du dina räkningar via din internetbank och har Tekniska verken inlagd som betalningsmottagare, måste du ändra bankgironumret. Om du betalar till fel bankgiro riskerar du att fördröja registreringen av din betalning till oss.

Jag har tappat bort mitt kontoutdrag/faktura, vad gör jag?

Om du har tillgång till Mina Sidor på www.tekniskaverken.se du logga in och titta på dina fakturor/kontoutdrag och transaktioner där. Om du använder inbetalningsavin för att betala till ditt Energikonto kontaktar du Kundservice så skickar de ut ett nytt kontoutdrag/faktura till dig.

Kan jag sätta in extra pengar på Energikontot?

Du kan när som helst sätta in extra pengar på ditt Energikonto. Du använder alltid samma referensnummer (ditt kontonummer). Tänk på att det dröjer några arbetsdagar innan du kan se pengarna på Mina Sidor.

Får jag ränta om jag har pengar innestående på Energikontot?

Ja. Räntan baseras på referensräntan minus 1 %, dock lägst 0,5 %.

Vad innebär skuldränta?

Om du utnyttjar din kredit och får en skuld till oss betalar du en skuldränta. Skuldräntan baseras på en årsräntesats om referensräntan plus 10 %.

Vad är övertrasseringsränta?

Om du övertrasserar din kreditgräns får du betala övertrasseringsränta. Övertrasseringsräntan är skuldräntan plus 2 %.

Vad är referensräntan?

Referensräntan fastställs av Riksbanken halvårsvis och motsvaras av Riksbankens reporänta vid utgången av föregående halvår.  Avviker reporäntan vid denna tidpunkt från en halv eller hel procentenhet avrundas referensräntan till närmast högre halva procentenhet.

Hur hanterar ni mina personuppgifter?

Dina personuppgifter behandlas och lagras enligt Tekniska verkens riktlinjer för integritetsskydd av personuppgifter.

För mer information, se avtalsvillkor för Energikontot.

Sidans kategorier och etiketter

Vad är detta?