För dig som ska bygga fastighet

Nedan finner du information om vad du behöver göra vid nybyggnation samt länkar som du kan ha nytta av när du bygger fastigheter.

Avfall och återvinning

Vårt kompetensområde är brett och vi tar hand om alla typer av avfall och återvinningsmaterial. Tillsammans med dig skräddarsyr vi en helhetslösning till ditt företag.

Fjärrvärme

Att använda fjärrvärme är både tryggt, ekonomiskt och smidigt. Dessutom gör du miljön en tjänst.

För att ha största möjlighet att ansluta efter önskemål är det viktigt att du i ett tidigt skede tar kontakt med oss. Du bör dock räkna med att det tar åtminstone 2 månader innan du får din fastighet ansluten.

Vatten och avlopp

Alla fastigheter inom vårt verksamhetsområde har rätt att ansluta sig till kommunalt vatten och avlopp.

El

Det första du behöver göra för att få tillgång till elnätet är att kontakta en behörig elinstallatör som kan utföra arbetet. Installatören anmäler sedan till Tekniska verken att du vill ansluta din elanläggning till elnätet samt vilken typ av elanslutning du har behov av.

I Sverige är elmarknaden avreglerad, det innebär att du fritt kan välja leverantör. I Linköping och Katrineholm är det Bixia som leverantör om du inte aktivt väljer något annat bolag.

Belysning

Av erfarenhet vet vi att en ny genomtänkt belysning kan förbättra upplevelsen av utomhusmiljön samtidigt som energianvändningen kan minska. Vi kan ordna allt vad gäller din belysningsanläggning - från kontinuerliga lampbyten till kvalificerade helhetslösningar med god ljusdesign. Vi kan hjälpa dig hela vägen från idé till installation.

Bredband

Vi hjälper dig som fastighetsägare att hitta den bästa lösningen, utifrån dina förutsättningar, oavsett om det är en befintlig fastighet eller nybyggnation. Vi hjälper dig att hålla samman projektet och ger dig stöd vad gäller byggnation, leverantörer, informationsmöten och utskick till boende.

Tänk på att

Kontakta oss innan du ska gräva eller fälla träd intill en ledning.

Energieffektivisering

Vi hjälper dig att säkra en effektiv energianvändning och är din samarbetspartner med ett professionellt och personligt engagemang.

Infrateknik

Vi hjälper dig att säkra infrastrukturen för VA, värme och el - från idé till färdig anläggning, drift och underhåll.

Frågor & svar