Mina Sidor version 1.2.0

I morgon, 2010-04-29, är det äntligen dags att släppa version 1.2.0 av Mina Sidor och i denna version finns det en del nyheter och förhoppningsvis en del buggrättningar. En sak som är helt nytt är årsöversikten. Här kan man se sin sammanlagda förbrukning, mätarställningar och fakturor för pågående år, och man kan välja att se en sammanställning för ytterligare två år bakåt i tiden. Denna funktion funkar ännu så länge bara för privatkunder men vår förhoppning är att vi även ska kunna få till den på ett bra sätt för företagskunder.

Fakturakoll

En sak som önskats av många kunder är att kunna se den sammanlagda kostnaden, dels per tjänst, dels total, och detta är nu möjligt. Man har nu också möjlighet att ladda ner den faktiska fakturan i PDF-format. Detta kan vara smidigt om man har e-faktura eller om man befinner sig på annan ort än hemma och inte har tillgång till den fysiska fakturan.

Övrigt

Mina Sidor har nu också fått en ny layout. Den främsta anledningen till detta är administrativ då fler av Tekniska Verkens bolag inom kort kommer börja använda Mina Sidor men då med andra grafiska profiler och vi har nu gjort så att vi enkelt kan skapa en ny "instans" av Mina Sidor och enkelt skapa anpassade mallar för denna. Dessutom hoppas och tror vi att det nya gränssnittet är enklare och tydligare.

Vi har även lagt ner lite extra energi på utskriftsmallarna så förhoppningsvis ska nu alla diagram och tabeller foga sig lite bättre om man väljer att skriva ut en sida på Mina Sidor på papper.

Och för dem som bara har en så kallad anläggningsadress blir det nu lite färre klick om man går in på någon av sidorna under "Min förbrukning". I den tidigare versionen fick man upp en lista med anläggningsadresser och man fick därifrån välja den anläggning man ville se. Men har man bara en anläggning är ju detta onödigt så nu kommer man direkt till anläggningens faktiska innehåll.

Så hoppas vi bara att allt rullar på utan större mankemang!


Kommentarer Skriv en kommentar   Prenumerera

 1. Anders P:son skrev
  april 2010     Permalänk

  Jag får en sk e-faktura. Den är nästan som en vanlig faktura fast sämre. Den innehåller ingen information alls, mina pengar försvinner in i ett svart gap. Den innehåller inte ens mitt kundnummer. Hur loggar jag in då?

  Kan jag få reda på vad ni tar betalt för? Hur mkt el har jag använt?
  Varför fick jag information förr i tiden (varje kvartal till och med) med priser och använding?

 2. Pontus Östlund skrev
  april 2010     Permalänk

  Hej Anders!

  Jag kan personligen inte svara på varför e-fakturorna ser ut på ett visst sätt eller varför de innehåller vad de innehåller (eller inte innehåller).

  Men jag ska vidarebefordra frågan till någon som kan svara på det.

  # M V H
  Pontus, webbansvarig.

 3. Inger skrev
  april 2010     Permalänk

  Hej Anders P:son

  Vi har också e-faktura och den ser exakt likadan ut som om den skulle kommit i ett kuvert på posten. Jag förslår att du ringer din bank och hör hur du ska göra för att öppna fakturan. Själv har jag Danske Bank och dit kan man ringa till sin support för internetbanken och få hjälp hur man gör, kanske din bank också har det.

  Mvh Inger

 4. bunso skrev
  oktober 2010     Permalänk

  hej jag har problem på att logga in mina sidor
  undrar vad dt är felet?

 5. Pontus Östlund skrev
  oktober 2010     Permalänk

  Ursäkta "bunso" för dröjsmålet!

  Jag vet inte vad som kan vara fel. Anger du kundnummer och de fyra sista siffrorna i person- eller organisationsnummer som inloggningsuppgifter? (BTW: I nästa version av Mina Sidor som kommer inom kort kommer man kunna ändra sitt lösenord).

  Se också till att valt rätt "Bolag". Om du ändå har problem kan du kontakta kundservice (klicka på Kundservice uppe i huvudmenyn) så kan vi enklare utreda problemet.

  M V H
  Pontus, webbansvarig Tekniska Verken.

Frågor & svar