april 2010

Mina Sidor version 1.2.0

I morgon, 2010-04-29, är det äntligen dags att släppa version 1.2.0 av Mina Sidor och i denna version finns det en del nyheter och förhoppningsvis en del buggrättningar. En sak som är helt nytt är årsöversikten. Här kan man se sin sammanlagda förbrukning, mätarställningar och fakturor för pågående år, och man kan välja att se en sammanställning för ytterligare två år bakåt i tiden. Denna funktion funkar ännu så länge bara för privatkunder men vår förhoppning är att vi även ska kunna få till den på ett bra sätt för företagskunder.

Uppåt för Google

Go Google!

Sökmotorjätten Google rapporterar att omsättningen ökade med 23 procent under första kvartalet 2010, eller 6,77 miljarder dollar jämfört med 5,51 miljarder samma period förra året. Ett resultat som överträffade förväntningarna från Wall Street.

Nettoinkomsten redovisades till 5,06 miljarder dollar, en ökning med 2,2 procent jämfört med fjärde kvartalet. Analytikerna spådde en vinst på 4,95 miljarder dollar. Bolaget kontrollerar ungefär två tredjedelar av den amerikanska sökmarknaden, enligt SVT Rapport.

Jag ämnar inte gå in och analysera siffrorna i sig, men som internettok så tycker jag naturligtvis det är kul och något som platsar på en webblogg. Vind i seglen med andra ord!

Veckans fredagsCMYK - En nyttig webbapp

Det kommer förmodligen inte som en stor överraskning för de flesta att Adobe är rätt grymma på att göra bra prylar. Med tunga namn som Photoshop, Indesign och Premiere sträcker sig deras varumärke över en lång rad branscher som använder verktygen på många olika sätt och i olika stor utsträckning.

Man möter inte sällan Adobes produkter på nätet heller, vad sägs om Flash, Air, Acrobat och så vidare. Det är därför föga förvånande att de är rätt bra på att göra coola och användbara applikationer till webben också. En av dem är Kuler.

Veckans fredagsCMYK (påskeditionen)

Helt utan att ha något som helst med påsken att göra, ej heller med det faktum att det är den första april, kommer här ett litet tips inför långfredagens CMYK.

Som designintresserad och notorisk sneakersfanatiker hittade jag de här dojjorna när jag surfade runt lite. Det är den amerikanska skotillverkaren DC Shoes som tydligen gav ut en serie skor i alla de traditionella CMYK-färgerna. Jag är stort fan av teman på sneakers, så det här är verkligen min kopp te.

Dags för fredagsCMYK med andra ord!

Frågor & svar