april 2012

Den första praktikveckan

Hej!

Det är redan en och en halv vecka sedan jag började praktisera på Tekniska Verken på Kommunikation och Marknadsföringsavdelningen.
Praktik är en del av Aspirantutbildningens program som jag går på Linköping universitet. Aspirantutbildningen är för utländska studenter som bor i Sverige och vill komplettera sin akademiska utbildning från sitt land. Jag kommer från Polen där jag läste ”Kommunikation och medievetenskap”. Jag har bott i Sverige i nästan tre år och arbetat med att lära mig språket hela den tiden. Under Aspirantutbildningen på Linköpings universitet läste jag kurser inom marknadsföring.

Den första praktikveckan var väldigt intressant och det händer VÄLDIGT MYCKET!
På onsdagen förra veckan följde jag med på avdelnings möte där alla berättade vad de håller på med, vad de har för projekt att syssla med. Sen var det en föreläsning om energipolitik i EU.

På torsdagen deltog jag i spännande workshops som handlade om sociala medier på Tekniska Verken.

Under fredagen följde jag med Sabina Thorblad på Gärdstadverken och hjälpte till lite vid besöket av 30-tal Sverige-stationerade ambassadörer. Jag tyckte det var lite synd att polska ambassadören inte var med!

I måndags slutade jag redan kl.12 därför att jag hade tenta från kursen ”Marknadsföring och distribution”. Det gick ganska bra tror jag, så jag hoppas verkligen att jag klarade den!

I tisdags ägnade jag mest tid till att skriva en analys om hur Tekniska Verken syns i sociala medier med fokus på bloggar.

I onsdags följde jag med på ett möte angående internkommunikation på Tekniska Verken. Sedan var det dags för en föreläsning, den absolut bästa föreläsning jag någonsin varit på! Det var en inspirations-föreläsning i ledarskap med Manuel Knight som talare. Lärorik, motiverande och väldigt underhållande.

Sista dagen på praktiken!

Hej och hej då bloggen!

Idag är det nämligen min sista dag här på avdelningen för kommunikation och marknadsföring. Nu har jag varit här i hela tio veckor! Tiden har gått sjukt fort och så blir det ju när man har roligt. Jag har lärt mig massor av nya saker och lärt känna riktigt härliga människor, så det är blandade känslor nu... Det ska bli kul att komma tillbaka till skolan samtidigt som jag gärna hade stannat kvar här längre. Men så är det. Om jag har tur kanske jag får jobb här i framtiden :)

Jag vill passa på att tacka alla på avdelningen för att ni har tagit så väl hand om mig och för alla roliga uppdrag som jag har fått!

Ha det så bra allihop nu!

/Malin Holgersson

Frågor & svar