mars 2012

Veckans händelser!

Måndagen var en fullproppad dag. Jag började med att skriva ett förslag på ett eventuellt evenemang som Tekniska Verken ska hålla tillsammans med en hjälporganisation. Eftersom jag inte vet hur mycket jag får avslöja ännu, så får det duga så här! Men jag är väldigt förväntansull.

Sen så har jag skrivit lite på mina analyser om sociala medier om vad som skrivs kring energi och hur Tekniska Verken agerar i sociala medier. Men den största uppgiften i måndags var att fotografera Muskelverket, som är ett gym för de anställda på Tekniska Verken och ett av passen (boxpass) som man kan gå på. Dessa bilder kommer sedan att läggas upp på intranätet.

Tisdagen gick främst åt att redigera bilderna från gymmet i Photoshop, vilket jag även har gjort idag. Jag hade knappt arbetat i Photoshop innan jag kom hit på praktiken, men nu kan jag rätt så mycket i alla fall. Men jag är långt ifrån fullärd, och det vet jag inte om det är någon som är vad gäller Photoshop?

Och igår hände ingenting här för då var jag hemma och var sjuk. Det är sånt som händer och inget att göra åt. Men det är skönt att vara tillbaka igen idag i alla fall!

/Malin

En vanlig dag på jobbet

Med kameran i högsta hugg!

Vad händer egentligen innanför väggarna på avdelningen för kommunikation och marknadsföring? Det tänkte jag berätta lite om idag.

Det är ett skönt gäng i blandade åldrar som tillsammans bildar avdelningen på 13 personer. Det är mycket skratt och jag lär känna dem mer och mer för varje dag. Vissa har barn, vissa inte. Vissa är singlar, vissa är gifta. Men om det är något som alla här har gemensamt så är det att alla ser yngre ut än vad de faktiskt är. Så botox, släng dig i väggen! Vill du hålla dig ung så bör du börja arbeta med kommunikation och marknadsföring.

Skulle du vara intresserad av praktik på denna "unga" avdelning bör du ta en titt nedan för att se vad jag pysslar med om dagarna.

En vanlig dag för mig här ser till exempel ut som följande:

- Kolla mejl, läsa lite på intranätet och se om det står något nytt om Tekniska Verken på Facebook och Twitter. (Gilla gärna Tekniska Verken på Facebook och fälj dem på Twitter: @tekniskaverken).

- Går på något möte eller gör någon intervju som ska vara till en artikel på intranätet.

- Tar några bilder och redigerar dem i Photoshop.

- Arbetar med någon analys/utvärdering. Just nu håller jag på och kollar vad som skrivs om Tekniska Verken i olika sociala medier.

- Sen får vi inte glömma fikaraster och lunch så klart med!

Det är väl ungefär så det ser ut om det inte är något särskilt som händer som att stå i en monter på någon mässa, lunchmöten eller studiebesök.

Ha det gott! /Malin

Det rullar på!

Hej!

Jag har varit dålig på att uppdatera på sistone, men det ska bli skärpning på det nu! Idag är det exakt en månad kvar på praktiken här på avdelningen för kommunikation och marknadsföring. Tiden har gått sjukt fort! Det trodde jag inte att det skulle göra när jag började här. Jag tänkte att tolv veckor är jättelång tid, men oj vad fel jag hade. Det är sant som folk säger att tiden går fort när man har roligt. Jag trivs verkligen här på avdelningen. Förhoppningsvis är det inte sista gången jag är här på Tekniska Verken :)

Vad har hänt nu det senaste då? Jo, förra veckan gjorde jag något som jag aldrig gjort förut. Jag höll i ett möte på avdelningen där jag presenterade en utvärdering som jag gjort på en kampanj. Det var nervöst vill jag lova! Det var faktiskt ganska stor skillnad från att hålla en presentation i skolan för då har man ju så gott som alltid kurslitteratur eller annat material att luta sig tillbaka mot, men detta var mestadels analyser som jag själv gjort och mina egna åsikter. Men jag tror att de på avdelningen var nöjda med min presentation som jag gjort.

Igår var jag på studiebesök på Volvo i Göteborg tillsammans med chefen och en till från avdelningen :) Det var riktigt kul. Två på Volvo presenterade hur de jobbar med intern- och chefskommunikation. Även om jag inte förstod alla termer som de prata om så tyckte jag att det var väldigt intressant. Sen så var det även kul att få åka till Göteborg en sväng också ;)

Vad har hänt idag då? Dagens arbete har främst bestått av två intervjuer om det sociala mediet LinkedIn och om det är en bra portal för platsannonser. Det kommer jag fortsätta att göra resten av veckan för att sedan göra en utvärdering på det.

Det var allt som jag hade just nu att berätta, men vi hörs snart igen!

/Malin Holgersson

Frågor & svar