mars 2011

Efter en lång vinter kommer våren!

Hej igen!

Det har varit fullt upp här på kommunikations- och marknadsföringsavdelning   under förra veckan.

Jag höll på att analysera Sociala medier, bland annat hur sociala medier påverkar verksamhet, produktivitet och vilka trender som gäller just nu.

Visste ni att om Facebook skulle vore ett land skulle det vara tredje största i värden(efter Kina och Indien) med 600 000 000 befolkningar. Imponerande eller hur?

Under den här veckan fick jag flera inspirerande uppgifter att göra, bl a jag har varit på Universitet och fick lyssna på studenters rapporter i kursen ”Kommunikation på arbetsplatsen”. Rapporterna handlade om kommunikation på arbetsplatsen på Tekniska Verken och undersökning av ”Mina sidor” på hemsida . I sina rapporter presenterade studenterna förslag och rekommendationer om hur Tekniska Verken kan förbättra sin interna kommunikation och hur koncernen kan öka användning av funktionen ”Mina sidor”. Bra jobbat! Jag tror att Tekniska Verken kommer uppskatta rapporterna och dra nytta av deras projekt.

Ses nästa vecka!

Ha en trevlig och solig helg!

Hej Tekniska Verken!

Hej!

Jag heter Alla Andersson och jag kommer att praktisera på Tekniska Verkens kommunikations- och marknadsföringsavdelning och blogga under den här tiden.

Först borde jag berätta lite om mig själv ...jag antar att många undrar just nu vad är det för konstigt namn hon har …=))
För att jag kom till Sverige från Ukraina, för 3 år sen, och Alla är ett vanligt och typiskt ryskt/ukrainskt namn. Inga konstigheter =)) men ibland är det förvirrande.
I Ukraina under de sista 3 år har jag jobbat som marketing specialist på ett internationellt företag med kosmetiskmärket NIVEA. Sen jag träffade min man, en svensk kille, och flyttade i Linköping där trivs jag mycket bra.

Mitt syfte med den här praktiken att få svenskt arbetslivserfarenhet, behålla och stärka min yrkeskompetens, och naturligtvis…språket .
Ärligt talat så tyckte jag att praktiken på koncernen Tekniska Verken skulle vara det bästa jag kunde få. Det är verkligen en bra ny början för mig i Sverige och det känns otroligt spännande. Tack för ett otroligt varmt välkomnande!

Idag vill jag beskriva mitt allra första intrycket när jag fick se Tekniska Verken inifrån.
Tekniska Verken påminner mig om en gigantisk bikupa som består av hundratals rum fast ändå ganska lugnt här inne. Och medarbetarna liknar bi som gör ett viktigt jobb inom att förbättra miljö och ge förnybar energi. Personalen är jättetrevlig och snäll. Mycket imponerande!
Det är så lätt här att man gå vilse i denna långa kurviga korridorerna. Därför försöker jag behålla mig inte så långt bort från våning 4 =))

Under första veckorna träffades jag med mina nya ”kollegor” och de berättade om sina roller och arbetsuppgifterna här på Tekniska Verken. Redan har jag fått några inspirerande uppgifter att göra och träffade flera reklambyråer. Det känns otroligt spännande och intressant.

Tack för detta!

Hejdå så länge.

//Alla Andersson
Frågor & svar