juli 2010

Regn!

Äntligen har det börjat regna lite. Det behövs! No more Sahara.

Livet på ÅVC rullar i alla fall vidare. Nu för tiden jobbar mest jag, Hanna och Martin ihop. De andra på jobbet säger att det är kindergarden, eftersom vi alla är så unga. Men nej, vi är ansvarsfulla ändå. Martin hittar alltid på roliga arbetsuppgifter åt oss! Häromdagen fick vi städa under varje container. Det tärde på armmusklerna, men vi fick ha coola öronskydd så jag klarade mig. Annars så får vi mest byta elburar, hjälpa människor att slänga saker i rätt container, måla grindar, städa och plocka skräp. Det finns alltid lite småplock att göra, men vi hinner fika en del emellanåt. Jag har haft med mig bullar två dagar och kladdkaka en dag, medan de andra inte har haft med sig fika en enda dag! Eller okej, Martin hade bullar en dag... men jag kräver ändå en förbättring. Hanna du ligger riktigt risigt till på fika-fronten.

Häromdagen så badade jag ofrivilligt i well-papp... Tack för den! Jag och Hanna råkar ut för hyss hela tiden... vi måste börja låsa våra skåp.

Idag är det fredag och jag är ledig. Ska bli riktigt skönt att ta det lungt och vila upp mig inför morgondagen då jag kör 07:30-15:30 med Lasse och Packe! Hoppas det blir fika!

Peace
/Linn

Andra veckan!

Någon som glömde sin fot?

Inne på andra veckan!

Jag har nu jobbat i exakt 8 dagar och det är en ny dag imorgon! Att tillbringa dagarna på återvinningscentralen är riktigt trevligt och vi har blivit bjudna på både glass och bullar på lunchen, mumma. Vi tänkte från början ha som mål att komma i ett par mindre arbetsshorts... men den planen kommer nog att spricka... eller? Jag och Hanna möttes nämligen av ännu en medarbetare i veckan, Martin. Han kräver lite mer fysisk styrka av oss vilket har lett till träningsverk för oss båda. Framåt sommarslutet kommer våra enorma biceps att spräcka t-shirtsärmarna.

Annars så har veckan än så länge varit rätt så lik min första vecka. Vissa människor jag möter är trevliga och blir tacksamma när jag rättar dem om de slängt skräp i fel contaniner, medan andra får röda ögon och kallar mig dumma saker. Aja, jag är tålig efter att ha jobbat här i åtta dagar nu. Man får stå ut med det ena och det andra. En morgon hade mina skor plötsligt blivit väldigt små och byxorna likaså! Patrick och Hanna som jobbade dagen innan hade tydligen haft lite kul… hämnden kommer att bli ljuv.
Sist men inte minst så har jag och Hanna uppgraderat vår smeknamns-lista.

Martin = Handy-Man
Janne = Gate-Keeper

Peace,
/Linn

Tack för den här sommaren!

Jag tänkte att detta blir mitt sista blogginlägg för denna sommar. Jag har nu två veckor kvar att arbeta, och vart åtta veckor tagit vägen vet jag inte. Jag antar att all ni som har haft semester eller är på semester undrar samma sak! Tiden på Kundservice har varit lärorik, utmanande och kul. Jag har pratat med så mycket människor över telefonen, alla med varierade humör!

Jag hoppas att alla får en trevlig fortsatt sommar av det som är kvar!

/Emma

För och nackdelar med magnetventil

Igår, måndag var det full rulle igen här på kundservice. Vi fick bland annat in en felanmälan om att ett skola kök inte hade något vatten. Det visade sig att om inte alla larm på skolan är avstänga, är vattnet avstängt med så kallad magnetventil. En bra idé att ha så, för att förhindra vattenskador, när ingen befinner sig på skolan. Men det visade sig ha nackdelar också. När vaktmästern nu hade gått på semester och inte larmat av hela skolan blev det problem som ni förstår, inget vatten, när maten ska lagas och innan fastighetsskötaren hittar felet, det kan ta en stund, innan man kommer på vart felet ligger.

Nu när det har lugnat ner sig lite på felanmälan hinner vi med mycket annat som ligger och väntar, som att uppdatera pärmar, skriva ut papper och sortera.

/Emma

Tiden bara rinner iväg!

Det har varit fullt upp här på felanmälan och receptionen under två dagar, så jag har helt enkelt inte hunnit med att blogga!
Det är alla möjliga fel som har uppkommit, bl.a. ringer många om små svarta myror som infinner sig och gör små gångar inomhus. Detta problem löser vi med att fastighetsskötaren placerar ut myrdosor. Många ringer även om getingbon. Då ringer vi till Anticimex som gör jobbet åt oss. 
Det är många som lånar nycklar av oss idag, då många arbeten görs när verksamheten är stängd. Man målar, byter golv, renoverar och drar fiber bland annat.

/Emma

Tre dagar har gått på Ullstämma återvinningscentral!

Linn och Hanna

På grund av den tryckande hettan har jag börjar förknippa Ullstämmas återvinningscentral med Saharaöknen trots att det inte finns mycket som de har gemensamt. Återvinningscentralen är definitivt inte öde. En ständig ström av bilar anländer till anläggningen och det slängs en hel del annat än sand! Jag har exempelvis sett skidor, skateboards, diskställ, skateboards, fullt dugliga dataskärmar, tv-apparater från stenåldern och järnklorid(?). 

Det är otroligt vad mycket dugliga prylar människor slänger på grund av lathet. En annons på Eniro och bingo! En annans skräp är någon annans skatt. Självfallet är mycket av det som slängs varken helt eller rent och hör absolut hemma på återvinningen, men då kommer det allra klurigaste: att faktiskt slänga i rätt container. Deponi är inte trävirke. Trävirke är inte metall. Brännbart är inte allt man kan sätta eld på och träolja är för sjutton inte oljebaserad färg! Nu vill jag inte enbart kasta ris omkring mig utan även lite rosor – att ta sig till återvinningscentralen är bara det ett stort plus i kanten och jag hoppas kunderna blir fler över sommaren.

Vi som jobbar här vill i alla fall ha hit er! Personalen består av (de som jag har lärt känna än så länge):

  • Hanna – Sommarjobbare som jag. Vi är båda oerhört förtjusta i Oboy så lagret börjar redan sina…
  • Lasse – Han tror att jag bara dricker öl trots att ordet aldrig ens kommit över mina läppar. Är det för att jag är ungdom?
  • Patrik – Hanna och jag kallar honom Packe, fast det vet han ännu inte om.
  • Janne – Vi har ännu inte luskat ut något smeknamn, men det är på väg!

// Tack för mig, Linn

Värmens konsekvenser

Som vanligt är det många som ringer på måndagarna. Idag har de flesta ringt om att frysar inte fungerar, som har skett under helgen då ingen vart där, vilket leder till tinad mat som måste slängas. Många ringer även om att ventilationen inte fungerar, de kan nämligen slå ifrån p.g.a. av värmen. Men i de flesta fallen fungerar ventilationen när fastighetsskötaren kollar upp detta. Det har även ringt en om att en hiss som inte stannar på rätt våning.
För övrigt är det fortfarande många som lånar nycklar av oss.
På kontoret har många tagit semester och även många av våra hantverkare och fastighetsskötare. På sommaren täcker de upp för varandra, och det fungerar bra.

/Emma

Fredag på vattenverket

Hej bloggen!

Idag känns det lite tomt utan Sebbe här men vi har dock tagit oss igenom dagen ändå och dessutom haft kul! Vi började med att åka till Fridtuna (för fjärde gången den här veckan) men den trasiga gräsklipparen. Personalen där har börjat känna igen oss nu och snart kan de även våra namn. Det visade sig att det bara var mortorn som satt löst och att luftfiltret behövdes bytas ut. Så vi fick tillbaka gräsklipparen redan innan frukosten. Tack till den snälla killen som alltid löser våra problem!

Efter frukosten åkte vi till Svartmåla och klippte runt den vattenstationen. Vi passade även på att njuta av den fina utsikten. Eftersom det är en bit att köra ut till Svartmåla hann vi inte med något mer på förmiddagen. Så vi gled hem till Berggården för att äta lunch och även idag gick den smärtfritt.

På eftermiddagen drog vi till en avloppsstation i Lambohov där vi snyggade till den lite. Nu är vi klara för den här veckan och ser fram emot helgen. Vi fortsätter som vanligt på måndag men tyvärr utan er. Det har varit kul att blogga men nu är det dags för oss att göra någonting annat med våra liv. ;)

Vi hörs!
/Majda & Erica

P.S. Tack Kurdo för att vi har fått låna din dator under den här veckan! D.S

Torsdag på vattenverket

Hej bloggen!

Vi började torsdagen med att åka ut till Örtomta och klippa vår vattenpumpstation. Det enda som hände var att en trimmer strulade men händiga som vi är fixade vi den biffen. När vi var klara där åkte vi snabbt tillbaka till Berggården för lite frukost och korsordlösning. 

Med nyladdade batterier åkte vi till Ekängen för att göra det snyggt på våra avloppsstationer där ute. Vår ”11-fika” bestod av glass i Berg. Glada och belåtna åkte vi till vår vattenpumpstation i Vreta kloster. Efter det hade vi fortfarande lite tid kvar till lunch så vi chillade vidare till Fridtuna för att hämta ut trimmern som nu var klar för användning.  Utmattade och hungriga åkte vi tillbaka till Berggården för att äta lunch. Sebbe klarade sig oskadd den här gången. 

Onsdag på vattenverket

Hej bloggen!

Onsdagen började med att vi åkte till Fridtuna för att köpa mer bensin till våra trimrar. När vi var klara där var det dags för frukost.

Allt gick bra tills Sebbe kom ut till uteplatsen och skulle sätta sig i en solstol. Han missade helt att man var tvungen att veckla ut stolen innan man kunde sätta sig, så stolen vek ihop sig helt utan förvarning och han for i backen/husväggen. Resten av dagen gick han omkring och var halvgroggy.

Efter blodbadet åkte vi till Askeby och klippte både vattenpump- och avloppsstationen. Det gick smärtfritt och vi var hela, dock inte helt rena, efteråt. Vi var nöjda med insatsen och åkte tillbaka till Berggården för lunch.

Dagen fortsatte med lite klippning i Maspelösa och nu är vi klara för idag.

  • Dagens medarbetare – Kurdo (som hjälpte Sebbe upp från marken)
  • Dagens motarbetare – Solstolen

Vi hörs imorgon!
/Majda, Erica & Sebbe

« Äldre artiklar

Frågor & svar