februari 2010

Prisutdelning i vattentävlingen

I fredags var det prisutdelning i den så kallade "Sveriges skitigaste tävling".
Det är elever från mediatreorna på Ljunkan som deltagit och uppdraget var att med antingen multimedia, film eller grafisk form/text få fram budskapet "toaletten är världens sämsta papperskorg". Några av bidragen var jätteroliga! Vi började med tårta och sedan fick de som vunnit gå upp på scenen och hämta ett litet pris. Jag fotade och skrev texten som nu ligger uppe här på webben och på vårt intranät.

Läs mer och kolla in de vinnande bidragen här! (bruten länk)

Workshop om sociala medier

Idag var Carina Wigholm och Linda Vannfält från Drumedar här och höll en workshop i Sociala medier för de som jobbar med marknadskommunikation här på Tekniska Verken.

Sociala medier är ju något som kommit väldigt stort de senaste åren, Facebook, Youtube, bloggar och Twitter är väl de vanligaste, men det finns hur mycket som helst. Bara Facebook har 2,8 miljoner användare i Sverige och då är det klart att det är ett jättebra ställe för företag att synas på, om man syns på rätt sätt vill säga. Jag tror det svåraste för företagen är att hålla sig på rätt sida av den där gränsen, tillräckligt underhållande för att privatpersoner ska vilja återkomma, men samtidigt framstå som seriösa inför sina kunder.

Tänkte lite på hur pass social media-nörd jag är. Jag har facebookkonto, twitterkonto, googlekonto, youtubekonto, flera bloggar (som jag i och för sig inte uppdaterar jätteofta, men ändå), tre olika mailadresser och msn. Dessutom läser jag 10-15 bloggar nästan varje dag. Det anade jag minsann inte när jag skaffade min första hotmail-adress för 10 år sedan. Och det konstiga är att jag inte är konstig, de flesta jag känner som är i ungefär samma "målgrupp" som mig har också allt det där. Man skulle kunna tro att det borde göra mig otroligt lättpåverkad för företag när det finns så många sätt att nå mig, men så är det inte. För ju mer det finns att välja på i t ex bloggvärlden, desto kräsnare blir man i vad man väljer att läsa och desto mer krävs det för att hålla intresset uppe hos besökaren.

Jätteintressant, men det jag funderar mest över är nog ändå vad som kommer härnäst, Facebook och bloggandet har ju varit med några år nu. Vad blir nästa grej?

Seminariefrukost med TV4

Dags för en uppdatering, var ett tag sen nu. Jag jobbar på och känner att jag kommit in i allt nu. Efter jul har det kommit igång med massor att göra, t ex har jag skrivit intranätartiklar, satt ihop nyhetsbrev, uppdaterat PowerPointar, gjort banners och en massa andra saker. Tiden går verkligen fort och nu har halva praktikperioden gått!

Idag följde jag med vår marknadschef Marie Aktö på frukostseminarie på TV4. Efter en del trafikkrångel och lite svårigheter att hitta en parkeringsplats som inte var igensnöad kom vi till Konsert och Kongress i Linköping, där vi fick jättegod frukost och sen lyssnade på när bland annat Ulrika Nilsson från TV4-nyheterna berättade om hur det kan gå till under nyhetssänningar. Det pratades också en hel del om reklam och hur de kan hjälpa företag med olika lösningar. Väldigt intressant!

Glöm inte rösta i "Årets skitigaste tävling", en tävling som anordnas av bland annat Tekniska Verken för medieeleverna på Ljunkan. En del bidrag är riktigt roliga, kolla här!

Frågor & svar