2009

Intervjuer

Nu finns intervjuerna jag gjort med några nyanställda och praktikanter här på Tekniska verken ute på hemsidan.

Nu blir det jullov i två veckor, fördelen med att gå i skolan, God Jul!

Skäggestad kvarn

Uppdatering

Här kommer en liten uppdatering om vad jag håller på med. Nu har jag varit här i lite mer än en vecka och börjar komma in i rutinerna och hitta i korridorerna, har iallafall inte gått vilse än...

Just nu håller jag på att göra några intervjuer av nyanställda och praktikanter som ska finnas här på hemsidan, där man kan läsa lite om deras jobb och vad de gör. Kul och bra för mig att lära mig lite om vad de håller på med. T ex var jag och pratade med en tjej som jobbar med biogasprover på labbet och fick veta att de där proverna är ungefär som deras bebisar, man måste mata bakterierna och se till att de mår bra hela tiden… Efter ett tag och en massa tester ser man om just det provämnet passar för att använda till biogasproduktion. Inget jag har funderat över innan precis, men intressant.
Sen skriver jag ihop små artiklar till vårt intranät också, och gör en del andra smågrejer.

Imorgon blir det julbord, gott!

Hej!

Jag heter Elin Karlsson och kommer att blogga här under min praktik på Tekniska Verkens marknadsavdelning. Det blir lite om vad jag gör, vad som händer och kanske annat som dyker upp.

Sedan ca ett och ett halvt år tillbaka går jag en utbildning i Nyköping som heter Visuell Kommunikation, där jag har läst bland annat grafisk formgivning, projektledning och marknadskommunikation.
Eftersom det är en KY-utbildning innehåller den en hel del praktik, och det var såklart där Tekniska Verken kom in i bilden.

Anledningen till att jag sökte just hit var främst att jag ville vara på ett större företag för att få vara med om så många fler olika arbetsuppgifter än man får på t ex en reklambyrå, för att hinna lära mig så mycket som möjligt innan utbildningen är slut i april.
Eftersom jag bor i Linköping känns det också kul att få se hur företaget som ser till att man har vatten, el osv fungerar.

Nu har jag en lång praktik till och med 19 mars framför mig, och det ska bli jättekul!

Frågor & svar